Typisch Antwaarps

Deze wandeling van de dialectgids gaat over typisch Antwerpse folklore en lekkernijen)

Antwerpen heeft zijn eigenaardigheidjes en daar zijn de Sinjoren nog bijzonder fier op ook.  Vraag dat maar aan Leo, dialectgids van Antwerpen.  Hij neemt je mee voor een tocht van bijna 3 uur langsheen bijzondere plekken in de stad, waar hij vertelt over de typische gebruiken van de Antwerpenaar. Zo kom je te weten waar je vroeger het stadsbestuur ongestraft kon uitschelden en waar mensen op de koord sliepen. Onderweg wordt er ook gestopt om een pint te pakken en dan wordt er ook geproefd van typisch Antwerpse lekkernijen.

De verhalen van verloren maandag met worstenbroodje zijn overbekend, maar hoe zat het met halfvasten en de Stoet der Stoeten? Leo vertelt honderduit over Antwerpse folklore, tradities en gebruiken.  Typisch Antwaarps is een amusante wandeling, ideaal om met vrienden, collega’s of familie te doen.

Leo kan geboekt worden voor een wandeling door groepen (verenigingen, familie-uitstappen, collega’s, vrienden, … ) . Afhankelijk van de beschikbaarheid kan je zelf datum en uur kiezen. Enkele keren per jaar is er een ‘open’ wandeling, maar die zijn snel volgeboekt. Schrijf in op de gratis nieuwsbrief via en blijf als eerste op de hoogte van de activiteiten van de dialectgids en Lekker Antwerpen.  Klik hier om in te schrijven

Prijs voor een wandeling is 25 euro per persoon, minimum aantal – effectieve – deelnemers is 12.  Er zijn 2 drankjes inbegrepen (pils / De Koninck / frisdrank / koffie / thee)